Diverse/Anunțuri

Resurseaici.

Anunțuri

1. Vă anunțăm cu bucurie apariția primului nr. al revistei ,,Europa ortodoxă”.
  2. La Tg-Jiu încep antrenamentele Special Olympics la fotbal și baschet, pentru copii 6-12 ani, cu Sindrom Down și alte dizabilități.

Cei interesați – vă rog să ne scrieți. De asemenea, vă rugăm să distribuiți informația în județul nostru. Vă mulțumim!

3. Vă transmitem oferta care cuprinde auxiliarele adaptate pentru copiii cu Cerințe Educaționale Speciale.

Precizăm că acestea sunt realizate în baza programelor școlare (pentru învățământul preșcolar și școlar), de către specialiștii din cadrul Asociației noastre împreună cu cadre didactice.

Pentru informații suplimentare, vă stăm la dispoziție.

Telefon/mesaj – 0740611273 – Popa Ana-Maria – Director ATSA Argeș.

Atitudini

Afis DART avort doliuimage001
Comitetul O.N.U. pentru Persoane cu Dizabilități: Avortul copiilor cu handicap violează dreptul internațional
Declarația semnată de noi salută această decizie: Comitetul ONU pentru drepturile persoanelor cu dizabilități
Stop Discriminating DOWN – semnați petiția aici!

Textul petiției tradus mai jos:

PETIȚIA (The Petition): Stop Discriminării celor cu Sindrom Down!

Multe țări sunt la un pas de a extinde Programele naționale de screening prenatal cu o nouĂ generație de teste genetice care vizează detectarea sindromulUI Down.

Cu o rată a avortului selectiv deja mai mare de 90% înregistrată în aceste țări, rezultatul va fi catastrofal. În timp ce toată lumea este de acord cu condamnarea uciderii fetițelor nenăscute (”gendercide” în engleză) și nimeni nu ar contrazice faptul că este vorba de ”alegerea liberă” a părinților să avorteze o fată pentru că nu este băiat, în mod bizar atunci când vine vorba de sindromul Down, logica se schimbă tragic. Devine o ”alegere liberă” individuală să discriminezi persoanele cu variații genetice. Cum este posibil acest lucru?

În zilele noastre, copiii născuți cu sindrom Down pot avea o viață lungă și de calitate.
De fapt, cercetările asupra populației arată că persoanele cu sindromul Down și familiile lor depășesc speranța medie de viață.

Selecția încurajată guvernamental și fără beneficii pentru sănătate sau ameliorarea suferinței este o crimă socială și morală împotriva persoanelor cu dizabilități și a familiilor lor, care au multe posibilități. Acest fapt duce la pierderea progresului înregistrat în ultimii 40 de ani spre o societate incluzivă, egală.

În timp ce în întreaga lume petiționăm, milităm și ne luptăm pentru a combate discriminarea și pentru a proteja planeta și biodiversitatea, nimeni nu ar trebui să-și apere viața amenințată din cauza structurii cromozomiale. Într-o lume umanitară, persoanele cu sindromul Down ar trebui să fie binevenite.

De aceea facem apel către Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite, dl Ban Ki-moon, Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului, Prințul Zeid Ra’ad Al Hussein, Comisarul pentru Drepturile Omului din cadrul Consiliului Europei, dl Nils Muižnieks și Comisarul European pentru Carta drepturilor fundamentale, dl Frans Timmermans, să-și exprime 3 cerințe către guvernele statelor:

• înlăturarea din programele de sănătate publică a screening-ului prenatal sistematic care vizează sindromul Down și care permite avortul selectiv în mod deliberat.
  • să reglementeze introducerea testelor de diagnoză genetică prenatală, pe baza principiilor definite în Declarația Universală a Drepturilor Omului, în Convenția de la Oviedo (articolele 11 și 12), precum și în Carta drepturilor fundamentale a UE (articolele 2, 3, 21 și 26)
  • să permită folosirea testelor genetice doar pentru a îmbunătăți metodele de îngrijire și bunăstarea omului, și să nu discrimineze persoanele după predispoziția lor genetică.

SEMNAȚI PETIȚIA

PRENUME* (First name)