Statele Unite: Dakota de Nord este primul stat care a interzis avortul în caz de Sindrom Down

down

În 9 cazuri din 10, când unei mame i se comunică diagnosticul prenatal de Sindrom Down, ea alege să-şi ucidă copilul. O viață se încheie, pur și simplu pentru un cromozom în plus. Iar aceasta e valabil nu numai pentru Sindromul Down: mamele aleg să avorteze chiar şi în caz de naștere cu defect minor, cum ar fi despicătura palatină sau piciorul strâmb congenital (varus equin).

Însă, datorită unui judecător din statul american Dakota de Nord, s-a făcut un pas mic în direcţia schimbării. Dakota de Nord a devenit primul stat care interzice avortul pe motiv de Sindrom Down, după ce un judecător federal a respins parţial, în septembrie 2013, un proces care îşi propunea să împiedice respectivul stat să interzică avortul pe motiv de sex sau din motive de defecte genetice.

Anul trecut, cu ajutorul Centrului pentru Drepturi Reproductive din New York, Red River Womens Clinic, singura clinică de avort din Dakota de Nord, situată în oraşul Fargo, a intentat un proces prin care a blocat temporar şi altă măsură, care interzicea avortul dacă bătăile inimii se puteau detecta la făt.

Dar Judecătorul districtual Daniel Hovland a determinat clinica să renunțe la partea de proces care privea avortul pe motiv de sex sau defect genetic.

A fost un pas înainte mic, dar important pentru apărătorii vieţii nenăscuţilor. Cei care au un cromozom în plus sau alt defect din naştere nu merită să fie privaţi de șansa de a trăi doar pentru că sunt diferiţi.

Aceeaşi clinică a reapărut anul acesta în atenţia presei pro-viaţă după decizia statului Dakota de Nord de a nu mai permite funcţionarea clinicilor de avort dacă medicii acestora nu dispun de privilegii de admitere la un spital care funcţionează pe o rază de 50 km distanţă de acestea.

Cei trei medici care colaborează cu clinica erau aduşi din alte state şi nu dispuneau de astfel de privilegii. Red River Clinic urma să fie închisă din acest motiv. Dar şi de data aceasta le-a sărit în ajutor Centrul pentru Drepturi Reproductive din New York, care a negociat drepturi de admitere a pacienţilor clinicii la un spital local din reţeaua de asigurări medicale Sandford Health. Această reţea se prezintă ca cel mai mare furnizor non-profit de servicii de sănătate, prezent în 126 de locaţii din nouă state americane. Stanford Health a declarat că face aceasta în interesul pacienţilor clinicii, pe care îi va interna la nevoie indiferent de statutul lor social sau tipul de asigurare de sănătate.

Prelucrare după LiveAction şi LifeNews de Elena Jurcă

Traducere: Elena Jurca

http://stiripentruviata.ro/statele-unite-dakota-de-nord-este-primul-stat-care-interzis-avortul-caz-de-sindrom/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

G-ME7P6E68N5
%d blogeri au apreciat: