Soţia i-a cerut să aleagă între păstrarea bebeluşului lor născut cu sindrom Down şi divorţ: a ales copilul

Leo_810_500_55_s_c1

6 februarie 2015 (LifeSiteNews.com)

Membrii unei familii ar trebui să crească împreună, doar că uneori acest lucru nu se întâmplă. După naşterea fiului său, un copil cu sindrom Down, Samuel Forrest s-a trezit în faţa unei alegeri care i-a frânt inima: să-şi dea nou-născutul spre adopţie sau să fie părăsit de soţie.

Forrest, original din Auckland, Noua Zeelandă, a fost extrem de fericit pe 21 ianuarie, când soţia sa a născut un băiat într-un spital din Armenia. Dar s-a dovedit rapid că nu toată lumea se bucura la fel de mult de naşterea micuţului Leo.

„Când a venit doctorul”, a declarat bărbatul postului de televiziune ABC News, „mi-a zis că sunt probleme grave cu copilul”. „Când am intrat în salon toţi s-au întors către mine şi m-au anunţat că Leo are sindrom Down.”

În spitalele din Armenia, susţine Forrest, părinţilor le este permis să-şi dea copiii cu sindrom Down spre adopţie imediat, direct din spital. „Soţia mea se decisese deja, totul fusese hotărât fără ştirea mea”.

Soţia sa, Ruzan Badalyan, i-a cerut să renunţe la copil sau să divorţeze, relatează Forrest.

„M-au chemat în salon să-l văd, eu m-am uitat la micuţ şi-am zis: <Ce frumos e! E perfect, nici nu mă gândesc să-l dau spre adopţie>”, povesteşte bărbatul.

Badalyan a confirmat pentru ABC News că a intentat divorţ.

Ca tată singur, pentru a putea acoperi cheltuielile, Forrest a creat o pagină pe GoFundMe. „Obiectivul meu este să adun suficienţi bani pentru primul an, ca să-mi pot găsi o slujbă part-time şi să nu fiu nevoit să-l duc pe Leo la creşă, să am eu însumi grijă de el”.

La ora la care scriu acest articol, Samuel a strâns 340.194 $, mult peste ţinta iniţială de 60.000$.

(Notă: La data de 12 februarie 2015, suma donată ajunsese la 500.000 $)

„După nouă zile de la începutul campaniei, Leo şi cu mine am descoperit că ne atinseserăm obiectivul! E foarte norocos, să aibă sprijinul a mii de prieteni ca voi, din întreaga lume”, a scris mândrul tătic.

El a mai precizat că sumele în plus îi vor asigura lui Leo „o casă şi o şcoală bune”.

Dar nu toţi banii vor fi folosiţi pentru nevoile familiei. „După tot chinul cu Leo, nu am de gând să stau cu mâinile la spate şi să văd atâţi alţi copii trimişi la orfelinat”, a spus bărbatul.

„O parte din banii pe care i-aţi donat vor fi folosiţi pentru a finanţa programe şi facilităţi, aici în Armenia, care vor ajuta viitorii părinţi să îşi păstreze copiii, în ciuda dizabilităţilor şi să asigure o îngrijire mai bună pentru micuţii care vor fi despărţiţi totuşi de mamă şi de tată”, a scris Samuel pe pagina sa GoFundMe. „Vom aloca, de asemenea, din surplus, şi unicului orfelinat din Armenia care acceptă permanent copii cu sindrom Down, ca şi altor organizaţii care ajută aceşti copii – datorită sprijinului vostru, putem deja face ceva”.

Adopţia este doar una dintre formele de discriminare împotriva persoanelor cu întârzieri în dezvoltare. Părinţii copiilor nenăscuţi diagnosticaţi cu sindrom Down sunt adesea supuşi presiunilor pentru a avorta. Există studii care arată că 90% dintre aceştia sunt avortaţi, ceea ce reprezintă o formă de facto de eugenie.

Cu toate acestea, doar 4% dintre părinţii copiilor cu sindrom Down regretă decizia de a păstra copilul, conform unui studiu din 2011 apărut în American Journal of Medical Genetics. Nu mai puţin de 99% dintre persoanele cu sindrom Down spun că sunt mulţumite de viaţa lor.

Forrest speră ca şi alţi părinţi, poate chiar întreaga societate într-o bună zi, vor fi capabili să iubească şi să preţuiască aceşti copii.

„Un copil cu sindrom Down – are o etichetă deja lipită. Dacă putem uita o clipă de etichetă vedem că sunt normali”, a declarat el postului ABC.

„Îmi doresc să muncesc din greu să aflu la ce anume Leo este special”, a mai spus tatăl.

„Puştiul ăsta e nemaipomenit!”

http://stiripentruviata.ro/sotia-cerut-sa-aleaga-intre-pastrarea-bebelusului-lor-nascut-cu-sindrom-si-divort-ales-copilul/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

G-ME7P6E68N5
%d blogeri au apreciat: