Marea Britanie: jumătate din avorturile copiilor nenăscuţi diagnosticaţi cu Sindrom Down identificate incorect

humanfetus

aleteia.org, iulie 2014

Ministerul Sănătăţii din Marea Britanie o publicat în anul 2014 un studiu privind avortul copiilor diagnosticaţi cu Sindrom Down din care reiese că jumătate din numărul acestor avorturi nu apar în registrele oficiale. Astfel, în 2012, din cele 994 avorturi având ca motiv trisomia 21, în Marea Britaniei, numai 496 au fost identificate corect.

Studiul arată că „medicii au încălcat legea nedeclarând sau falsificând motivul avortului în cazul copiilor cu Sindrom Down.” Întreruperile medicale de sarcină având ca motiv o anomalie a fetusului sunt legale până la sfârșitul sarcinii, însă, în cazul trisomiei 21, avorturile rămân foarte controversate, motiv pentru care, în 50% din cazuri, medicii nu le declară sau le înscriu ca simple avorturi.

Legea avortului din 1947 din Marea Britanie prevede întreruperile medicale de sarcină în cazul în care „există un risc substanţial de handicapat grav sau de anomalii fizice sau mentale.” Cu toate acestea, în cazul persoanelor cu Sindrom Down, cercetarea medicală progresează. Fundaţia „Jérôme Lejeune” specifică faptul că „media speranței de viață a persoanelor cu SD născute în țări cu sisteme de sănătate bine dezvoltate a crescut semnificativ, ajungând în prezent spre 60 de ani”

Traducere: David Marcus

http://stiripentruviata.ro/marea-britanie-jumatate-din-avorturile-copiilor-nenascuti-diagnosticati-cu-sindrom-identificate-incorect/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

G-ME7P6E68N5
%d blogeri au apreciat: