Bucurie pentru 30 de copii cu sindrom Down

Bucurie pentru 30 de copii cu sindrom Down

La Liceul „Dimitrie Bolinti­neanu” din Bucureşti a avut loc vineri, 18 decembrie, o serbare de Crăciun pentru 30 de copii cu sindrom Down, în organizarea Asociaţiei „Down Plus” a cărei președintă este doamna Georgeta Bucur, în parteneriat cu liceul amintit.

Fiecare dintre acești copii a fost primit cu o îmbrăţişare şi un „Te iubesc” din partea doamnei Georgeta Bucur și de la voluntarii care au ajutat-o. Deși Asociaţia „Down Plus“ este relativ tânără, fiind înfiinţată în primăvara anului 2014, prin intermediul său au fost organizate reușit destule lucruri: tabără de schi, concursuri de gimnastică (unde Ana Istrate a luat locul I la Campionatul european de gimnastică pentru copiii cu dizabilităţi), serbări tematice de Crăciun, Halloween, Ziua Mondială a Persoanelor cu Sindrom Down (21 martie), precum și prima ediţie a concursului „Buşteni, dragostea mea”.

Parteneriatul dintre Liceul Bolintineanu din sectorul 5 al Capitalei şi Asociația „Down Plus“ înseamnă derularea unor activităţi comune dintre cele mai diverse, în beneficiul acestor copii. Astfel, au loc în mod regulat următoarele activități: marţi – fotbal, joi – gimnastică aerobică, vineri – gimnastică pentru majorete, sâmbătă – hand-made-uri, în care copiii creează cu mânuţele lor diferite obiecte, în funcţie de perioadă, acum fiind timpul decoraţiunilor de pom de Crăciun. Din rândul elevilor din acest liceu se oferă adesea elevi voluntari, voluntariatul fiind o parte esenţială a activităţii organizaţiei Down Plus. Tot ca voluntari se implică în acțiunile Asociației Down Plus tineri de la Biserica „Sfânta Treime” – Ghencea, îndrumați de părintele Ioan Grădincea, și de la Biserica „Sfântul Ilie”- Rahova, la îndemnul părintelui Ionuţ Codreanu.

„Sindromul Down nu este o boală, ci o schimbare genetică definitivă. Ce se întâmplă când ajungi într-un grup de persoane cu sindrom Down? Eşti luat în braţe. Aceasta este viaţa lor, hrana lor, energia lor. Aceşti copii au nevoie de iubire şi de educaţie. Şi ei râd. Şi ei plâng. Şi ei visează, se bucură, se întristează, citesc, scriu, se joacă, dar mai ales iubesc. Ei au nevoie de dragoste împărtăşită, aşa cum numai ei ştiu să o ofere” , ne-a spus Georgeta Bucur, preşedinta Asociaţiei „Down Plus“ Bucureşti. Copiii cu Sindrom Down cooperează în activități, se pot face multe lucruri frumoase împreună cu ei şi pot fi ajutaţi efectiv să se integreze armonios în societate. Sindromul Down este dat de o modificare genetică care are loc în momentul concepţiei fătului. Din cauza multiplicării unui cromozom 21 în plus, fătul se dezvoltă cu 47 de cromozomi, în loc de 46.

După mulți ani în care s-a împărţit între serviciul la una dintre cele mai importante bănci din România şi problemele copilului său bolnav, Georgeta Bucur a decis că poate şi trebuie să organizeze ea însăşi programe cu copiii aflați în situația fetiţei sale, în prezent dedicându-se complet acestei activităţi, care cuprinde inclusiv atragerea de fonduri, lucrul cu oamenii, organizarea, supravegherea acțiunilor, pentru ca acești copii să simtă bucuria de a trăi și să se poată descurca în limite decente în viitor. Doamna Georgeta Bucur ştie din proprie experienţă ce înseamnă să ai un copil cu sindrom Down, una dintre fetiţele ei având această problemă genetică.

Pentru cei dornici să susţină eforturile acestor oameni care ajută omuleţi plini de iubire, există posibilitatea de a dona bani: CIF: 33098429, CONT: RO04RNCB 0278141214580001, iar de pe site-ul http://www.sindromdownplus.ro şi de pe pagina de Facebook: Asociatia Down Plus Bucuresti pot fi aflate mai multe şi poate fi urmărită activitatea lor.

http://ziarullumina.ro/bucurie-pentru-30-de-copii-cu-sindrom-down-108093.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

G-ME7P6E68N5
%d blogeri au apreciat: